top of page

Årskrönika 2022

Tänk att det redan har hunnit bli till slutet av februari 2023! Vi har gjort en tillbakablick över det gångna året och kände att det var läge att summera 2022.


Året började med att Jennie flyttade en del av sina hästar till Stormbacken i Ösmo, promenadavstånd hem och en toppmodern anläggning med stora möjligheter!

På Stormbacken står det många islandshästar, och Jennie påbörjar en resa i att bekanta sig med rasen.


I mars hölls nationella tävlingar på Strömsholm, och Jennie åkte iväg tillsammans med Bonafide och tog en dubbelseger, FEI Grand Prix 70,254%, och FEI Grand Prix Kür på 73,433%. Strålande resultat och ett glatt ekipage som åkte hem till Ösmo! Några helger senare är de igång igen med ännu en dubbelsplacering, denna gång i Lidköping. Fidde börjar trivas med rosetter och ärevarv!


Under våren är det många av Jennies elever som är ute och visar upp sig på tävlingsbanorna. En stolt tränare följer resultatlistorna med många placeringar och duktiga ekipage!


I maj gör Bonafide internationell tävlingsdebut i Danmark, och framtiden för Fidde ser verkligen lovande ut. Jennie hinner knappt komma hem innan hon byter häst och åker till Djursholm med Zircoon Spring Flower och rider en clinic för sveriges högst rankade dressyrryttare Patrik Kittel.


Efter det var det dags för SM-helgen på Strömsholm, dit Jennie åker med både Bonafide och Zircoon Spring Flower. Jennie placerar sig i flera klasser med båda hästarna, bland annat seger med Fidde i Grand Prix Special samt en tredjeplacering med Zircoon i SM-finalen för seniorer!


Sommaren fortsatte med fler tävlingar, men varvades med ridläger för Jennies elever. Ett projekt som Jennie jobbat med under våren och sommaren var en inspirations clinic med fokus på både Islandshästar och dressyr. Autumn Inspiration Clinic gick av stapeln första helgen i september och blev riktigt lyckat och uppskattat av både publik och deltagare. Jennie red bland annat islandshäst och fick ännu djupare förståelse i islandshästens fantastiska värld.


Tävlingshösten fortsatte i samma framgångsvåg som tidigare under året. I mitten av september hölls Elitdressyren på Djursholm. Jennie åkte dit med både Zircoon och Fidde, och åkte hem med 4 av 4 möjliga rosetter! Båda hästarna placerade sig i både Grand Prix och Grand Prix Kür. Zircoon visade vart skåpet ska stå och segrade i båda klasserna!


Oktober månad och Fiddes andra internationella start, världscupen i Tallin, där det skulle visa sig att de skulle få revansch efter ritten med soppatorsk i Danmark. Och vilken revansch ekipaget slog till med! Personbästa med seger i Küren och en andra placering i Grand Prixen!


I november åkte Jennie iväg med Zircoon och deltog i Dressagepower där de placerade sig i båda klasserna.


Tävlingsåret avslutades i december med en 18 år ung Zircoon som åkte med Jennie över till Norge och plockade med sig en rosett hem.


2022 erbjöd mycket framgångar, både på tävlingsbanorna och hemma på träning. Jennie ser fram emot vad 2023 kan erbjuda och önskar alla elever och hästar ett framgångsrikt hästår!
94 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Augusti

Comments


bottom of page