top of page

Årskrönika

Året började med att jag köpte min allra första islandshäst, Sjamör från Kristineberg!

Sjarmör tillsammans med Matilda Rolf sommaren 2023.


Detta efter att ha låtit mig inspireras både av den clinic vi höll 2022 där islandshästar och dressyrhästar möttes i harmoni, men även då stallet där vi står till 50% består av islandshästar.

Och med Sjarmör började en bana parallellt  med dressyren där jag sakta men säkert bekantade mig med islandshästarnas fantastiska värld.


Även om året inte har bjudit på allt för många tävlingar inne på de stora arenorna, så fick i alla fall jag och Bonafide dansa tillsammans under Gothenburg Horse Show i februari. Det jag inte visste då var att det här skulle bli våran sista tävling tillsammans. För det råkade nämligen bli så att en tid senare matchades Fidde med en ny ryttare där de båda passade varandra som handen i handsken. Det här var inte alls planerat, men det är verkligen så kul att se alla framgångar ekipaget har haft på tävlingsbanorna!


Fidde och Jennie på Gothenburg Horse Show.


En häst såld, men många nya hästar var på gång runt hörnet. En till unghäst skulle komma att göra Owe sällskap i hagen i april, nämligen 3 åriga BLS JazzyBoy af Sol aka Ingemar!

BLS JazzyBoy af Sol


I början av sommaren var både Owe och Sjarmör iväg och visade framhovarna på tävlingsbanorna. Dessa gånger med mina fantastiska beridare Malin Åkesson och Matilda Rolf. Malin gör även ett fantastiskt jobb med min 2 åring My King (Lill Kingen) som i början av sommaren kunde titulera sig som sadetam. Planen var att Ingmar skulle göra sitt 3 årstest i juni, dessvärre blev det inte så då han lyckades skada sig i transporten. Men allt gick bra och det kommer komma fler chanser för Ingmar att visa upp sig.

My King i hagen


Efter en härlig sommar drog vi igång igen med träning och tävling. Jag kom iväg med Owe på flera tävlingar där han verkligen visar vilken stjärna han är!

Owe på tävling


När hösten kom så blev det ännu ett nytt tillskott i stallet, 10 åriga Drooms Izack!

Träning med Izack


Till hösten köptes en till islandhäst in, en 5 årig valack som heter Höttur från Stenholmen som jag hoppas kunna vidareutbilda under 2024. Till vardags kommer vi att kalla honom Håkan Bråkan.

Julritt med Håkan


Året avslutades på topp när jag meddelades om att jag nu kan titulera mig som A-Tränare!


Och med det så tackar jag alla fantastiska hästar, elever, kollegor och vänner för ett underbart år. Och tillsammans ser vi fram mot 2024! /J

141 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page