top of page

Falsterbo Horse Show

Till Falsterbo detta år åkte vi med både Zircoon Spring Flower och familjen Stymnes fina 6 åring Ticino. Ticino har under våren gjort 2 st kval till Falsterbo på över 80 procent. Ticino är fortfarande väldigt grön i dessa sammanhang så vårat mål med honom var att ge han en trevlig upplevelse och att han skulle börja bekanta sig med atmosfären på stora tävlingsbanorna. Vi fick start nr 1 i 6 års klassen.


Vi fick en fin inledning i traven och skritten men efter första bytet i galopp-programet fick vi bensinstopp och ett ben hamnade utanför banan vilket resulterade i att vi blev avblåsta. På det stora hela var vi ändå nöjda och kunde träna vidare under veckan i denna speciella miljö.


På fredagen började Zircoons klass den 3 stjärniga Grand Prixen. Vi fick till en ganska bra runda men med ganska dålig och ojämn passage. Vi fick dock ganska fina poäng och det blev en grön rosett.

Fick ta mig en funderare på fredags kvällen hur jag skulle tackla passagen under lördagens kür. Med en ny plan i huvudet gick vi sedan in och levererade en av våra bästa kürer och fick fina 75 procent för det programmet. Glada körde vi sen hem till Stockholm med en fin 4 de plats i küren. Alla hästar har nu 2 veckors vila och laddar för att komma tillbaka starkare och bättre i höst.

Vi ses snart igen på tävlingsbanorna! / Jennie
23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page